ЧЕРВОНА СОЧЕВИЦЯ
З КУРКУМОЮ І ЯЙЦЕМ

40 хвилин
1 порція
ІНГРЕДІЄНТИ
  • 1/4 ч. л. насіння чорної гірчиці
  • 60 г ріпчастої цибулі (соломка)
  • 1 зубчик часнику (слайси)
  • 1/3 ч. л. меленої куркуми
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру
  • 40 г рубаних в'ялених томатів
  • 100 г червоної сочевиці
  • 500 мл води
  • 1 варене яйце
  • Зелений лук
  • Листя петрушки
  • Оливкова олія
  • Копчена паприка
  • Пластівці чилі
  • Сіль BUSOLS TUSCAN FUSION
ПРИГОТУВАННЯ
У сотейник додати 1 ст. л. масла і насіння чорної гірчиці. Обсмажити 1 хвилину, до моменту, коли гірчиця почне «лопатися» і «стріляти». Додати нарізану соломкою цибулю і часник слайсами, готувати до прозорості цибулі, приблизно 5-7 хвилин.

Додати куркуму і імбир, обсмажити до розкриття аромату, ввести в'ялені томати.

Сочевицю добре промити під проточною водою. Додати в сотейник до решти інгредієнтів, залити водою. Довести до кипіння, знизити вогонь на середній чи нижче середнього (легке кипіння), приправити сіллю Busols Tuscan Fusion і готувати приблизно 20 хвилин.

Зняти з вогню, накрити кришкою та дати настоятися 5-10 хвилин.

Подавати з відвареним яйцем всмятку або «в мішечок».
Посипати нарізану зелену цибулю і листям петрушки.
Полити оливковою олією і приправити копченої паприкою.

Яйце додатково приправити сіллю Busols Tuscan Fusion та пластівцями чилі.


Автор рецепту Емір Куртлушаев для кулінарного онлайн журналу Striped Apron.
Поділитися рецептом:
Вам також може сподобатися