Стейк із яловичини

6-12 годин на просолювання
10 хвилин на приготування
1 порція
Чому Red Hot Salt?
Крім розкішного букету з п'яти запашних трав, смак вашого стейка збагатять прянощі, але основною прикрасою страви стане власне сіль, покрита тонким шаром ферментованого чилі. Не пекуче, лише пікантно і досить для збереження у смаку вашого стейка слідів відкритого вогню.
ІНГРЕДІЄНТИ:
  • Яловичий стейк
  • Сіль BUSOLS RED HOT
  • рослинна олія для смаження
ПРИГОТУВАННЯ:
Обробка сіллю допомагає м'ясу утримувати вологу при термічній обробці й робить його більш соковитим та ніжним. За допомогою паперового рушника промокніть зайву вологу зі стейку.

На дно харчового лотка насипте трохи солі та вкладіть на неї м'ясо, притрусіть зверху сіллю. Його не потрібно вкривати товстим шаром, достатньо буде, щоб сіль рівномірно потрапила на поверхню стейку. Для того, щоб не пересолити стейк, використовуйте солі трохи більше, ніж ви б додали зазвичай.

Якщо готуєте більше, ніж один шматок м'яса – покладіть шматки максимально щільно один до одного поруч або один на другий, кожен шар пересипайте сіллю.

Закрийте лоток та перемістіть до холодильника у зону з помірною температурою. Час просолювання може бути від 6 до 12 годин.

Далі посмажте м'ясо на сковороді або грилі, змащених рослинною олією, 3-4 хвилини з однієї сторони, 3-4 хвилини з іншої для середньої прожарки або 5-6 для доброї. Перекладіть стейк на тарілку та дайте відпочити 5-7 хвилин перед нарізанням.

У такий спосіб можна попередньо просолювати не лише стейки, а й інші шматки м'якоті для подальшого тушкування або смаження.
Поділитися рецептом:
Вам також може сподобатися